Editura Universității de Vest, având un profil academic, este una dintre cele mai importante edituri universitare din România și a fost înfiinţată în anul 2001, cu scopul de a contribui la creșterea prestigiului Universității de Vest din Timișoara.

EUV pune accent pe valoarea științifică a cărților care aduc un plus în cercetarea românească și internațională, își propune să lanseze pe piață autori care să devină repere în domeniile de cercetare abordate, atât pentru comunitățile academice, cât și pentru cele profesionale.

Pentru a asigura calitatea conținutului, cărțile publicate la EUV sunt selectate printr-un proces de peer-review riguros. Catalogul general al Editurii Universității de Vest cuprinde peste 600 de titluri ce acoperă numeroase domenii de studiu și de cercetare: Antropologie, Etnologie, Filologie, Filosofie, Fizică, Matematică, Psihologie, Sociologie, Studii Culturale, Științe ale Comunicării, Științe ale Educației, Științe Economice, Științe Politice, Teologie, Traductologie. EUV este acreditată pe următoarele domenii : Filologie (B), Științe sociale (B), Artele spectacolului (C), Arte vizuale (C) (http://www.cnatdcu.ro/metodologie/abilitare/).

Cărțile publicate la EUV se adresează studenților, masteranzilor, doctoranzilor, cercetătorilor, profesorilor universitari și profesioniștilor din mediul socio-economic. Cu toții vor găsi în paginile acestora aspecte ale vieții științifice și culturale, naționale și internaționale. Fiecare titlu publicat la EUV aduce informații de actualitate, semnificative și necesare în formarea profesională – inițială sau continuă – a publicului nostru.

Cărțile EUV se pot găsi la Librăria Universității de Vest, Blvd. V. Parvan 4, Timișoara 300223, Timiș, România sau se pot comanda online de pe siteul editurii.

Contact:

Editura Universității de Vest
Str. Paris, nr. 1
300003 Timișoara România
Telefon: +40256.592.681
E-Mail: editura@e-uvt.ro
Web: www.editura.uvt.ro

Coordonator din partea Rectoratului Universității de Vest:
Prof. univ. dr. Otilia Hedeșan, Prorector – Director CSUD
otilia.hedesan@e-uvt.ro

Echipa:

Marilena Brânda, Director editorial – marilena.branda@e-uvt.ro
Alina Radu, Redactor – alina.radu@e-uvt.ro
Irina Sercău, Redactor – irina.sercau@e-uvt.ro
Dorin Davidean, Tehnoredactor – dorin.davideanu@e-uvt.ro

Serviciul IT&C | Tur virtual
UVT © 2020. Toate drepturile rezervate.
Blvd. V. Parvan 4, Timisoara 300223, Timis, Romania
Tel: +40-(0)256-592111    Fax: +40-(0)256-592310
Email: secretariat@e-uvt.ro